Lancering Bridge Areia in samenwerking met Franse ontwerper

Started from the sandbox, now we're here! Wat begon met een verzoek van Hypebeast aan The Golden Shape heeft geleid tot een succesvolle lancering. Afgelopen vrijdag 24 mei hebben wij, in samenwerking met de Franse designer Romain Guillermont van The Golden Shape, de eerste sneaker van onze nieuwe collectie mogen lanceren; de Bridge Areia.

Mede-oprichter Wesley dos Santos kwam het design van Romain Guillermont op 19 april 2018 tegen op Instagram (@thegoldenshape). Het ging om de ‘Hypebeast X The Golden Shape Dad Shoe Concept’; een verzoek van het wereldberoemde lifestyle-merk Hypebeast aan Romain. De Franse designer is gelinkt met Hypebeast en staat bekend om zijn digitale designs van sneakers, die hij tentoonstelt via zijn kanaal The Golden Shape. Wesley was erg geïnspireerd door het ontwerp, en ging er direct mee aan de slag met mede-oprichter Adilson Araujo. Al snel volgde er een sample van Diversité Footwear, geïnspireerd op het design van Romain: de Bridge Areia.

’Ik besloot naar Parijs te gaan, samen met mijn vriendin, om te kijken of het mogelijk was om Romain persoonlijk te ontmoeten. Mijn doel was om hem de uiteindelijke sample te laten zien en credits te geven die hij verdient. Helaas komt het veel voor dat zijn digitale designs worden overgenomen en gefabriceerd, zonder zijn toestemming. Zo wilde ik het niet aanpakken. ’’ Vlak voor zijn vertrek terug naar Rotterdam, was het Wesley gelukt om kennis te maken met Romain. ''Hij vond de schoen zo tof, dat hij sindsdien achter ons design staat. We hebben nu ook regelmatig contact.''

Romain Guillermont benadrukt de goede samenwerking met de Rotterdammers: ''Het is een eer dat Wesley mijn design als inspiratie heeft gebruikt voor hun nieuwe sneaker. Ik wil hem bedanken voor het waarmaken van deze droom. Om mijn eigen werk tot leven te zien komen, is zo'n geweldig gevoel! Ik had zoiets nooit voor mogelijk gehouden, totdat Wesley mij benaderde.'' Ondanks dat het een Frans ontwerp is, houdt Diversité hun Rotterdamse kenmerken aan in de schoen. ''Zoals bij elke sneaker van ons, is de brug erin verwerkt.'' - aldus Wesley.

De sneaker was verkrijgbaar in een gelimiteerd aantal, 50 paar. Op elke schoenendoos staat een QR-code dat leidt naar een persoonlijke video van Wesley en Adilson, waarbij zij de gelukkige kopers persoonlijk bedanken voor hun aankoop. ‘’Dit idee is geïnspireerd op de smart-shop van de overleden Nipsey Hussle. Ook hij heeft ons erg geïnspireerd.’’

Vrijdag 24 mei was er een feestelijke lancering in de shop-in-shop van DENOISM met een perspresentatie, gevolgd door een inloopprogramma met o.a. een host, spoken word, beat box act en afsluiting met verschillende DJ's.

Wij zijn erg dankbaar en trots om te mogen vermelden dat het eerste model meteen is uitverkocht. Houd onze Instagram pagina in de gaten voor de volgende exclusieve modellen, want ook deze zullen in gelimiteerde aantallen verkrijgbaar zijn.

Older Post Newer Post