Schoenen geïnspireerd op de vlag van Kaapverdië

Twee Rotterdamse organisaties met roots op de Kaapverdische eilanden ‘Diversité Footwear’ en ‘Sodade Festival’ zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. De sneakers ontwerpers en Kaapverdiaans festival makers sloegen de handen ineen en ontworpen een schoenmodel geïnspireerd op de kleuren van de Kaapverdische vlag genaamd; Bridge Katchas Low Top. 

De naam ‘Katchas’ is afgeleid van de artiestennaam van Kaapverdiaans muziekpioneer; Carlos Alberto Martins. Dit jaar is Katchas het boegbeeld van alweer de 3e editie van het Sodade Festival wat wordt gehouden in de Doelen Rotterdam op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018. Tijdens het Sodade Festival kunnen bezoekers van het festival de schoenen zien, voelen, passen en een pre-order plaatsen van €50,-. Ook via de website van Diversité is een pre-order vanaf dat weekend mogelijk.

De Bridge Katchas Low Top is geïnspireerd op de kleuren van de Kaapverdische vlag. Zo is de binnenkant van de schoen volledig wit gevoerd, heeft het een fel rode binnenzool en zijn de twee bovenste vetergaten omringd door blauwe eyelets. Wat meteen opvalt is de goudgele kleur van de schoen wat staat voor de tien sterren op de vlag, de tien eilanden van Kaapverdië. De samenwerking was voor beide organisaties een logische keus.

 Wesley dos Santos en Adilson Araujo, oprichters Diversité Footwear en winnaars van de FunX Media Business Award 2018: ”Wij zijn erg trots op het eindresultaat. Beiden zijn we geboren Rotterdammers, maar voelen ons ook verbonden met Kaapverdië. Het gevoel die we krijgen wanneer we op Kaapverdië zijn is te omschrijven in de woorden warmte, levendigheid, gastvrij en trots. Deze woorden passen bij ons als merk en is precies het gevoel wat wij willen overbrengen met de schoenen.

Door de samenwerking met het Sodade Festival omarmen we het land waar onze ouders vandaan komen en onze passie. Bij het ontwerpen van de schoenen hebben wij gekozen voor de goudgele kleur omdat een ieder die de schoen draagt een ster op zich is. In de Kaapverdische vlag staan de sterren voor de tien belangrijkste eilanden. Voor ons is iedereen een belangrijke ster met elk haar of zijn unieke karaktereigenschappen.”

Oswald dos Santos, initiatiefnemer Sodade Festival en winnaar Rotterdam Music Award 2017 in de categorie ‘Beste Festival’: Sodade Festival is ontstaan uit liefde voor muziek, Rotterdam en Kaapverdië. Tijdens het festival trakteren grote nationale en internationale artiesten met een Kaapverdische achtergrond of liefde voor Kaapverdië, bezoekers op al het moois dat Kaapverdië te bieden heeft op muzikaal-, kunst- en cultuurgebied. Als organisatie geloven we in de droom van de initiatiefnemers van Diversité en hun visie.

Deze samenwerking is voor ons een hele mooie en unieke kans om Kaapverdië en het festival vast te leggen in een schoen. Tijdens het festival bieden we bezoekers een unieke kans om op schoenen te lopen die staan voor de Kaapverdische roots. Mooier kan gewoon niet.”

Older Post